CLUBNIEUWS

Teken van goed bestuur of vaandelvlucht

01-10-2009  11:23

Het rommelt in Boortmeerbeek. Nee, niet zozeer in Wielerclub De Verenigde Sportvrienden als wel daarrond, aan de togen van de plaatselijke café’s.
Ik hoor allerlei verhalen, vergissingen, veronderstellingen, heimelijk gegniffel en zelfs leedvermaak over onze club.

Daarom even alles op een rij :
Het bestuur van Wielerclub De Verenigde Sportvrienden werd de afgelopen 2 jaar, na het ontslag van een 3 tal leden, fel uitgedund.

Bovendien vonden we te weinig kandidaten om deze vrijgekomen functies te bemannen. Daarom werd tijdens een bestuursvergadering beslist de jaarlijkse algemene vergadering van de vzw, die zal gehouden worden in oktober 2009 te wijden aan de organisatie van de club.

Zoals in elke vzw dienen de mandaten en bestuursfuncties jaarlijks verlengd of opengesteld te worden, wat bij deze ook gebeurt. Wij stellen dus een aantal functies vacant waarvoor wij kandidaten zoeken.

Goed besturen betekent op langere termijn denken. Als er een aantal medewerkers een stapje terug zetten, dient er vandaag gehandeld te worden.
Kandidaturen kunnen ons per mail (info@wielerclubdeverenigdesportvrienden.be) of schriftelijk ( Korenweg 3 - 3190 Boortmeerbeek) bezorgd worden.

Vandaag dienen mensen recht te staan die in Wielerclub De Verenigde Sportvrienden mee een actieve en positieve rol willen spelen en die de opgebouwde resultaten willen bestendigen. En dit niet alleen aan de toog waar nog steeds de beste stuurlui ( aan wal) staan. 

Het huidige bestuur pleegt dus geen vaandelvlucht en zal het moeizaam opgebouwde succes van onze club zeker niet laten verloren gaan. Ze hebben wel dringend versterking nodig, een frisse wind, nieuwe ideeën. Dit noemt men : een teken van goed besturen!

 
 
 

Wielerdag in Boortmeerbeek viel bijna in het water

09-07-2009  09:55

Het zal je maar overkomen als organisator. Het hele jaar in touw om een goed gevulde wielerdag op poten te zetten, met verschillende koersen. En dan plots, vlak voor de start van de eerste koers moet je vaststellen dat de ziekenwagen van een privéfirma niet is opgedaagd. Het Rode Kruis werd in allerijl opgetrommeld om de koers alsnog te kunnen laten doorgaan.

Normaliter moest om 10u 's ochtends de eerste koers van de dag starten, gereserveerd voor inwoners van Boortmeerbeek zelf. Iedereen stond al klaar, behalve de ambulance. En zonder ambulance geen koers. Het gevolg was een tot tranen toe bewogen Maurits Pauwels. De voorzitter en secretaris Pieter Pauwels van de organiserende club De Verenigde Sportvrienden bewogen hemel en aarde om een oplossing te vinden. 'Als bij wonder vonden zei nog een verpleger met ziekenwagen bereid om ons uit de nood te helpen. 'Ik denk dat ik de man ter plekke omhelsd heb uit pure blijdschap' vertelt Maurice Pauwels. Het gevolg was wel dat onze eerste wedstrijd niet kon doorgaan en de gentlemen-race daarna moest ingekort worden. De rest van het programma, de wedstrijden voor nieuwelingen en de open categorie, kon zonder problemen doorgaan.

En pas was het startschot van die laatste koers gevallen of een hels onweer brak los. 'Dat kon er nog wel bij, want voor hetzelfde geld was onze wielerdag helemaal in het water gevallen', luchtte de voorzitter zijn gemoed.

 
 
 
 
 

Promotiedag voor het wielrennen

29-09-2009  09:07

Wielerclub De Verenigde sportvrienden organiseert op 5 juli een promotiedag voor het wielrennen. 'Tijdens de dag van de wielersport willen we heel Boortmeerbeek in de ban van de wielersport brengen', zegt voorzitter Maurits Pauwels.

'Met de dag van de wielersport willen we een groot deel van de bevolking laten proeven van het wielrennen', stelt Maurits Pauwels. De dag start met het kampioenschap van Boortmeerbeek. 'Enkel mensen uit de gemeente zonder vergunning mogen deelnemen , waarbij uiteindelijk de Kampioen van Boortmeerbeek gekroond zal worden'.

Om 11.30 u is er een gentlemenkoers. 'Dan kunnen inwoners van buiten Boortmeerbeek zich met elkaar meten. Ook deze renners mogen geen vergunning hebben.'

In de namiddag staan de traditionele wedstrijden op het programma voor Nieuwelingen en Eliterenners.

De dag van de wielersport vindt plaats ter hoogte van het bedrijventerrein van de NV Baeck, Wespelaarsebaan 55, 3190 Boortmeerbeek

het jeugdwieennen promoten in Boortmeerbeek.

Wij trachten voor elke renner van Boortmeerbeek en voor zijn categorie een wedstrijd in onze gemeente te organiseren.'

Naast de dag van de wielersport, zijn er wedstrijden op 25 juli en 2 augustus

 
 
 
 
 
 

Vaarwel wielerseizoen 2008, welkom wielerseizoen 2009

05-08-2008 11:22

Terwijl het wegseizoen 2008 naar de archieven wordt verwezen en wordt ingenomen door ploeterende veldrijders en begeesterende baanrenners zou men kunnen denken dat de clubwerking van de KWC De Verenigde Sportvrienden vzw op non - actief staat. Niets is minder waar.

2008 was voor ons een speciaal wielerseizoen. Onze club bestond namelijk 65 jaar en we hebben dit ook gevierd met de organisatie van het Vlaams Kampioenschap.

Omdat we een geslaagd wielerseizoen achter de rug hebben hielden we op vrijdag 14 november een Leden - en Dank feest.

Daarna worden den blikken al volop gericht op het wegseizoen 2009.  We moeten onze inrichtingen op voorhand goed plannen.

Met de inrichting van een dorpelingen en gentlemen koers , gevolgd door een wedstrijd voor nieuwelingen en amateurs willen we het seizoen inzetten. Het aantal vergunninghouders in Boortmeerbeek bleef ook gestaag stijgen. Onder tussen is een dozijn renners is niet ver meer af. Er waren andere tijden in onze gemeente.

Dat de jeugd van Boortmeerbeek de liefde voor de fiets heeft ontdekt doet ons een enorm plezier en we menen dat onze onverdroten inzet voor die wielersport daar zeker heeft toe bij gedragen.

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de investering in de jeugd op lange termijn de toekomst van de wielersport zal verzekeren.

 
 
 

Wielerhoogdagen in 2008 te Boortmeerbeek

27-11-2007 20:53

Wielerseizoen 2008 is een speciaal seizoen voor de wielerclub de verenigde sportvrienden uit Boortmeerbeek.

Onze club bestaat dan namelijk 65 jaar. U hoort het goed. Al 65 jaar lang richt onze club wielerwedstrijden voor jong en oud in ons dorp.

Ook dit jaar zorgen we voor een uitgebreid aanbod van wielerwedstrijden in ons dorp.

De kers op taart zal voor ons de inrichting zijn van het VLAAMS KAMPIOENSCHAP voor ASPIRANTEN dat in juli in ons dorp zal plaats vinden..

Hieronder de datums van de wielerwedstrijden in 2008:

- Zondag 2 maart2008 : Openingsprijs voor NIEUWELINGEN

- Zondag 16 maart2008 : Wielerwedstrijd voor JUNIOREN

- Zondag 11 mei2008 : PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP VOOR NIEUWELINGEN

- Zondag6 juli2008 : PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP VOOR ASPIRANTEN

- Zondag6 juli2008 : PROVINCIALE MINIEMENDAG

- Maandag 21 juli2008 : VLAAMS KAMPIOENSCHAP VOOR ASPIRANTEN

- Zaterdag 30 augustus 2008: Wielerwedstrijd voor NIEUWELINGEN

 
 
 

Geslaagd wielerseizoen 2007

24-09-2007 11:17

Terwijl het wegseizoen 2007 stilaan naar de archieven wordt verwezen en wanneer het wielercircus wordt ingenomen door ploeterende veldrijders en begeesterende baanrenners zou men kunnen denken dat de clubwerking van de KWC De Verenigde Sportvrienden vzw op non - actief staat.

Niets is minder waar. Na een geslaagd Ledenfeest worden den blikken al volop gericht op het wegseizoen 2008.
Dat seizoen komt voor ons reed rasse schreden nader en het komend seizoen willen we er al staan van tijdens het openingsweekend. Met een inrichting voor nieuwelingen , gevolgd door een wedstrijd voor junioren willen we het seizoen inzetten.

Het aantal vergunninghouders in Boortmeerbeek blijft gestaag stijgen. Een dozijn renners is niet ver meer af. Er zijn andere tijden geweest in onze gemeente.
Dit houdt ook in dat we ons seizoen en onze inrichtingen goed moeten plannen.

Dat de jeugd van Boortmeerbeek de liefde voor de fiets heeft ontdekt doet ons een enorm plezier en we menen dat onze onverdroten inzet voor die wielersport daar zeker heeft toe bij gedragen. Onze wedstrijdkalender van 2008 bewijst bovendien dat we volgend jaar weer resoluut de kaart van de jeugd trekken.

 
 
Terug
 

Provinciaal Kampioenschap voor Aspiranten

28-06-2007 11:10

Op zondag 8 juli 2007 is Boortmeerbeek weer de arena voor de strijd om de medailles van het provinciaal kampioenschap (PK) wielrennen Vlaams-Brabant voor aspiranten en miniemen.

Eind vorig jaar werd door het comité van de Vlaams Brabantse Wielerbond beslist dat wielerclub de Verenigde Sportvrienden uit Boortmeerbeek net als vorig jaar deze organisatie op zich mocht nemen.

Op de, voor die gelegenheid, gesloten omloop Pachthofstraat - Heikestraat - Kallebeekstraat zullen de jonge renners het beste van zichzelf geven om met de titel van provinciaal kampioen aan de haal te gaan.

De omloop zelf is ongeveer 1 km lang en staat bij de inwoners van het Heiken gekend als "de groten blok".

Als jonge gasten hebben wij hier heel wat rondes van Frankrijk, Vuelta's en Giro's afgewerkt? Maar toen was er ook nog zo geen druk verkeer.

Onder de deelnemers bevindt zich alvast 1 "bekende" Boortmeerbekenaar: Bjorn Torfs, zoon van Roger (den "dikke zjee" van café de Rode Molen in Boortmeerbeek tevens ook vaste trouwe sponsor).

Opmerkelijk, want bij de aanvang van vorig seizoen stond hij nog onder de lat bij de miniemen van KRC Boortmeerbeek, maar ergens halverwege werd hij gebeten door de wielrennersmicrobe en hing hij zijn voetbalschoenen aan de kapstok.

 
 
 

Provinciale Kampioenschappen 2007

21-10-2006 11:27

Op Zaterdag 21 Oktober trok het bestuur naar de zetel van de Vlaams-Brabantse Afdeling te Leuven.

De reden van de trip was de aanbesteding van de Provinciale Kampioenschappen op de weg in 2007.

Ook dit jaar boden wij ons weer kandidaat. Wij hadden maar één missie, Het Provinciaal Kampioenschap weer in Boortmeerbeek laten door gaan!

De Vlaams-Brabantse afdeling kende dan ook volgende Provinciale Kampioenschappen toe aan onze club:

Het Provinciaal Kampioenschap voor ASPIRANTEN en het Provinciaal Kampioenschap voor MASTERS & AMATEURS.

- De Aspiranten zullen op 8 juli weer opnieuw in Boortmeerbeek strijden voor de Provinciale Titels .

- De Masters en Amateurs zullen dan weer op hun beurt strijden voor de titels op 5 augustus.

We haalden dus weer 2 Provinciale Kampioenschappen binnen voor het wielerseizoen van 2007.

Onze opdracht was dus ook meer dan geslaagd...

 
Terug
 

Provinciale Kampioenschappen 2006

22-10-2005 10:04

Vandaag werden de provinciale kampioenschappen 2006 op de weg toegekend in Vlaams-Brabant.

Ook het komende jaar werd de inrichting van de Provinciale Wielerkampioenschappen opnieuw toegekend aan onze club.

- Zondag 14 mei 2006 : Provinciaal Kampioenschap voor Junioren - Grote Prijs Ereburger Lomme Driessens

- Zondag 02 juli 2006 : Provinciaal Kampioenschap voor Aspiranten - Grote Prijs Gemeente Boortmeerbeek

- Zondag 02 juli 2006 : Provinciaal jeugddag voor Miniemen - Grote Prijs Gemeente Boortmeerbeek

Noteer ook onze nieuwe organisatie: Zondag 9 augustus 2006 : De wieler tweedaagse van de witloofstreek
Grote Prijs Julien Dekeyser -  organisatie in samen werking met de wielervrienden uit Kampenhout.

 
Terug
 

Lomme Driessens wordt ereburger en krijgt borstbeeld

10-05-2005  15:10

Driessens werd na enkele successen in de jeugdcategorieën prof in 1932. Hij behaalde in zijn debuutjaar een 3e plaats in de GP van Vilvoorde. In 1933 werd hij echter opgeroepen om zijn legerdienst te doen. Een jaar later was hij 25 kg aangekomen, waardoor een comeback in het peloton jammerlijk mislukte. Hij bleef echter actief in het wielermilieu, oorspronkelijk als masseur en verzorger van Fausto Coppi. Daarna werd hij een van de meest succesvolle ploegleiders in de geschiedenis van de wielersport. Zeven keer won een van zijn renners de Ronde van Frankrijk en evenvaak de wereldtitel. Bekende renners die hij onder zijn hoede had, waren onder andere Eddy Merckx, Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy, Freddy Maertens, Jef en Willy Planckaert en de Nederlanders Peter Post, Wim van Est en Wout Wagtmans.

Driessens was ploegleider van 1947 tot 1984. Daarna werkte hij nog een paar jaar als adviseur. Hij stond bekend als een kleurrijk figuur, die alles voor zijn renners overhad.

Guillaume Driessens was zelf een bescheiden renner, maar behaalde een eindeloze reeks successen als ploegleider.

Lomme Driessens raakte in 2000 zwaar gewond toen zijn auto in Boortmeerbeek in botsing kwam met een vrachtwagen. In mei 2006 kwam hij opnieuw in het ziekenhuis terecht na een val. Hij leed ook al een tijd aan een longontsteking. Hij overleed op 15 juni 2006 op 94-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Vilvoorde.

Afbeeldingsresultaat voor lomme driessens

 

Doorzoek de website

© 2017 Alle voorbehouden door Koninklijke Wielerclub De Verenigde Sportvrienden vzw.