WEDSTRIJDVERSLAGEN


NIEUWE BERICHTEN

Wielerwedstrijd nieuwelingen

18-07-2010

Getuigenis van een renner:

Met 64 deelnemers passeerde we de inschrijvingstafel hieronder bevonden zich 4 meisjes ,3juniores en ik.

Het was een vlak parcour en het beloofde er dus snel aan toe te gaan .De snelle jongens waren van de partij. De start werd gegeven om 14u en het zouden 13ronden van 5,1km worden.Ik kan 3 en een halve ronde goed mee in het peleton dat toch wel tegen de 50 km/u reed, Daarna moest ik de rol lossen en na de 6de ronde moest ik stoppen. Weerom met een goed gevoel de koers gereden !!

 
 
 

Kampioenschap van Boortmeerbeek op de weg

29-09-2009

1ste Kampioenschap van Boortmeerbeek

Aangezien de organisatie van het eerste kampioenschap van Boortmeerbeek niet kon doorgaan omdat de ziekenwagen van een privéfirma niet was opgedaagd besloot de gemeente Boortmeerbeek de inwoners een nieuwe kans te geven.

Daarom werd op zaterdag 26/09 voor de eerste keer een wielerwedstrijd voor inwoners georganiseerd door Wielerclub De Verenigde Sportvrienden in samenwerking met de gemeente Boortmeerbeek.

Een wedstrijd over 35 km met start en aankomst aan café De Rode Molen.

Winnaar van deze eerste editie werd de 33-jarige Kenneth Silverans die in de eindfase zijn medevluchter Andy Cloetens nog kon afschudden.

De spurt voor de derde plaats in de achtervolgende groep werd gewonnen door Marc Deltombe.

De top 10:
1.SILVERANS Kenneth
2.CLOETENS Andy
3.DELTOMBE Marc
4.HELSEN Kristof
5.MASSANT Christophe
6.VERBIEST Hendrik
7.SCHAERENS Wouter
8.GUNST Filip
9.VAN CAMP Luc
10.IMBERECHTS Sven

 
 
 

Björn Torfs is pechvogel in thuiswedstrijd

31-07-2009 20:51

Voor eigen volk liet Boortmeerbekenaar Bjorn Torfs in het zicht van de finish het grote pak achter zich, om alleen op een dichte ereplaats af te stormen. Maar in zijn enthousiasme nam de nieuweling de laatste scherpe bocht net iets te driest, met alle gevolgen van dien. In plaats van een fraaie uitslag werd het dus een rit richting ziekenhuis, waar hij meteen op de spoedafdeling werd opgenomen.

'Ik raakte met mijn voorwiel een putje en vloog vervolgens door de lucht', vertelt hij nadat hij gisteren het ziekenhuis op krukken mocht verlaten. 'Plaatselijk voetbalvoorzitter Roger Doms was de eerste die naar me toeliep om hulp te bieden. Naast tal van schaafwonden was het vooral mijn bekken dat ernstig geraakt was. Uit een scan bleek dat het wat open stond door de hevige klap. Normaal betekent dit bij een volwassen persoon een operatieve ingreep maar ik zou er met twee weken rust moeten van verlost zijn. Uit mijn schouder hebben ze bovendien nog asfalt moeten schrapen. Pas om middernacht werd ik naar mijn kamer over gebracht. Omdat ik op de afdeling pediatrie lag, was er daar 's nachts veel gehuil van de allerjongste patiënten omdat er toen net een hevig onweer losbrak.'

'Uiteraard besef ik dat mijn seizoen er nu zo goed als op zit. En dat net op een moment dat ik weer goed aan het rijden was...

 
 

Laurens Sweeck laat zich ringeloren in de spurt te Boortmeerbeek

09-07-2009 19:08

Een sterke Laurens Sweeck Schriek pakte in Boortmeerbeek met een prachtprestatie uit. Al vroeg in de tweede ronde trok hij samen met de Nederlander Sven Aardoom in het offensief. Ze hielden stand tot de finish. Maar precies daar liep het grondig fout voor Sweeck.

'Tja, ik had eigenlijk beter moeten weten, want tijdens onze lange vlucht verscheen mijn vluchtgezel bijna alleen op kop telkens er een premie te verdienen viel. Zelf had ik last van zware benen, ik denk door mijn stage met de nationale ploeg in St.Vith.'

'Onderweg dacht ik eerst weg te springen van mijn kompaan, maar uiteindelijk besloot ik toch maar de spurt af te wachten. Daarin maakte ik ongetwijfeld een fout, maar als het op sprinten aankomt, ben ik maar een bleu. In de cross kom ik meestal alleen toe. terwijl ik het nu moest zien te rooien tegen een wel erg gehaaide tegenstander. Ik zette dan ook van veel te ver de spurt in. Voor de Nederlander leek het maar een koud kunstje om me op de streep te vloeren. Toch ben ik tevreden met mijn prestatie. Want ik rijd deze wedstrijden in de eerste plaats als voorbereiding op het crossseizoen. Wat niet wegneemt dat ik het in de toekomst beslist handiger aan boord moet leggen om ook eens op de weg te kunnen winnen.'

 
 

Sven Aardoom wint de omloop van Boortmeerbeek

 05-09-2009 17:35

De 16-jarige nieuweling uit Capelle aan de IJssel heeft de Omloop van Boortmeerbeek gewonnen Hij was na 67 kilometer de sterkste.

Hij ontsnapte al vroeg in de wedstrijd met Laurens Sweeck uit het 63 renners tellende peloton.

Het tweetal werkte goed samen en hield het vol tot aan de streep. In een sprint met twee was Aardoom de sterkste en daarmee stond hij voor de tweede keer dit weekend op het podium.

In de achtergrond sprong Taco van der Hoorn op twee ronden van de streep weg samen met drie anderen weg.

Op het parcours van 6,3 kilometer wisten zijn in die ronde de achterstand tot één minuut terug te brengen.

In de slotronde kwamen de achtervolgers niet vee dichter bij de koplopers en de voorsprong van het tweetal was uiteindelijk 49 seconden. Van der Hoorn wist de sprint van de achtervolgers te winnen. Ook voor hem was het de tweede podiumplaats van het weekend.

 
 

Loni Van Den Bosch , Provinciaal Kampioen uit Boortmeerbeek

17-01-2009 16:14

Loni_provinciaalkampioen

Loni van Den Bosch is 14 jaar en woont samen met haar ouders in Boortmeerbeek. Ze heeft één grote passie. Cyclocross. Het begon allemaal met Niels Albert. Loni ging samen met papa Kurt, mama Nadia en jongere broer Bruce vaak kijken naar de wedstrijden van Niels.

Iets meer dan een jaar geleden begon Loni zelf met veldrijden en wielrennen. Ze is aangesloten bij de Demerspurters Haacht-Betekom. 'Het is erg leuk om met zo'n toffe groep te trainen', zegt Loni. De lach op haar gezicht is overduidelijk.

In totaal zijn er 4 meisjes die rijden bij de Demerspurters, verder zijn het allemaal jongens. De wedstrijden worden ook gemengd gereden. Er is dan één jongen en één meisje dat wint.

De bekroning voor het eerste jaar wielrennen en veldrijden voor Loni was de overwinning op het provinciaal kampioenschap cyclocross in Londerzeel op 17 januari. Na het ploeterwerk op een loodzwaar, maar erg mooi parcours mocht ze de medaille en de kampioenentrui in ontvangst nemen.

 
 

 

Vlaams Kampioenschap voor Aspiranten

21-07-2008 20:42

Getuigenis van een renner:

Voor de 2e grote afspraak van het seizoen zakten we af naar het Vlaams Kampioenschap te Boortmeerbeek. We kwamen daar aan op ongeveer 2 u 30 voor de start van mijn tijdrit. Eerst mij gaan inschrijven en dan een keer of 3 het parcours verkennen.

Daarna had ik nog tijd zat dus besloot ik een paar andere renners te vergezellen. Een uur voor de start ging ik naar de auto van de ploeg. Kleren aandoen, nummer opspelden en dan opwarmen. Juist als ik wou beginnen met opwarmen, begon het te regenen. Dan maar in de regen opwarmen (Luc hield een paraplu boven mij).

Na een goeie opwarming ging ik naar de start, maar ik had mij vergist, ik moest maar 10 min. later beginnen. Dan stond ik daar maar onder een tent van de Planckaerts , juist voor de start rijd ik nog eventjes los om toch nog maar een klein beetje op te warmen.

Ik moest zoals vele anderen (niet de eerste 15, die konden hun tijdrit in het droge afwerken) mijn tijdrit in de regen rijden. Zoals voor elke tijdrit was ik wel wat nerveus.

In het begin had ik wat problemen om mijn verzet rond te draaien en ik ging de bochten traag door omdat ik 2 keer met mijn achterwiel slipte. Toch word ik onverhoopt 14e, 4e West-Vlaming. Dylan Jaspers werd Vlaams kampioen voor Saimen Delaeter en Otto Vergaerde.

Daarna wachtten we eindeloos tot we om 17u mochten starten. Ik reed los met een paar andere renners, maar ik moest juist voor de start nog mijn banden blazen.

En door mijn eigen domme fout stak ik 1 kilogram meer luchtdruk van "voor" dan van "achter": Slippen geblazen dus! Daarna direct naar de verzetcontrole en omdat ik zo laat was stond ik bijna helemaal achteraan.

Bij de start schoot ik dan nog eens uit mijn klikpedaal waardoor ik als laatste de eerste bocht doorging. De wegrit was er eentje om vlug te vergeten, want het regende heel de koers.

Er werd bijna om iedere plek gevochten en opschuiven was zeer moeilijk. Na drie ronden geraakte ik dan toch van voor. En besloot "de benen te strekken", ik zag dat er al direct een renner in mijn wiel zat dus besloot ik er maar mee te stoppen. 2 bochten later probeerde Jonas Lammens waarschijnlijk in een bocht te demarreren, maar hij viel en sleurde waarschijnlijk 15 renners mee in zijn val. Hij zou niet meer aansluiten.

Ik ondervond dat het te gevaarlijk van voor was,dus reed ik wat van achter, tot ongeveer 3 ronden voor het einde, want dan moest ik opschuiven. Wonder boven wonder ging ik de laatste ronde als eerste in. In die laatste ronde was iedereen nerveus en werd er echt geknokt om de goede uitgangspositie. 700 meter voor de meet zat ik ongeveer 15e tot een renner mij in het gras reed. Als ik weer uit het gras raakte, zat ik maar ongeveer 40ste en dan wist ik al dat een goed resultaat verloren hoop was.

In de laatste bocht viel Kevin Deltombe en nog een paar andere West-Vlaamse renners. Ik bolde uiteindelijk als 35ste over de meet. Joachim Vanreyten werd Vlaams kampioen voor Niels Vanderaerden en Saimen Delaeter. Ik was toch wel diep teleurgesteld. Organisatoren wel bedankt voor de prachtige organisatie.

Getuigenis van een renner:

Met 10 meisjes kwamen we aan de start. Deze keer mochten we 'apart' rijden. Eerst was er de tijdrit, waar ik 5e eindigde, op 17 sec. van de winnaar. Ik geraakte niet zo goed in miijn ritme. 

Met de wegrit startte eerst de 14 jarige meisjes en 4 ronden daarna de 13 jarige meisjes en nog eens 2 ronden later + 1minuut mochten wij starten. Het hele parcours was vol rensters, heel ingwikkeld voor iedereen. We moesten 7 ronden afleggen.

We waren weg met 6. Op 2 ronden van het einde gebeurde het waar iedereen voor gevreest had, de 14 jarige hielden ons in.  

We konden met ons zessen aanpikken. de 14 jarige waren kwaad omdat we aanpikkten, ik werd door een deel van de 14 jarige uitgescholden omdat ik aanpiktte bij de eerst 3.

Samen met de 14 jarige haalden we de 13 jarige in, wat NOG ingewikkelder werd. Aan de aankomst spurtten de 14 jarige voor de ovrwinning, we zaten er nog bij, de 12 jarige dachten dat het nog 1 ronde was, maar dat was dus niet zo.

De fotofinish klasseerde ons zoals we over de meet kwamen, toen reed ik 6e. Iedereen was kwaad omdat we niet eerlijk kunnen strijden hebben om de overwinning . Hopelijk is het met het BK beter. De organisatie kon hier niets aan doen, het was de schuld van de wielerbond.

Getuigenis van een renner:

Kevin Deltombe over het Kampioenschap van Vlaanderen in Boortmeerbeek kunnen we kort zijn : eentje om zo vlug mogelijk te vergeten. De organisatoren hadden het weer niet mee. Zowel de tijdrit als de wegrit moesten wij als 14-jarige aspiranten in de regen afwerken, wat tot gevaarlijke toestanden leidde.

Door het slechte weer verliep de voorbereiding voor de tijdrit wat chaotisch. Geen opwarmingsrondjes meer rijden, maar vlug een vijftal minuutjes op de rollen en hop naar de verzetcontrole. Daar nog een tiental minuten staan verkleumen vooraleer van start te gaan was ook wel niet ideaal. Op het gevaarlijk gladde parcours kan ik zeker - op gevaar van uitglijden - niet voluit doorgaan, vooral in de bochten niet. Dit mag echter niet echt een excuus zijn omdat de weersomstandigheden voor alle 14-jarigen dezelfde waren. Na afloop bleek dat ik een zevende tijd neerzette op de vijftig deelnemers, al bij al een schappelijk resultaat. Jaspers Dylan doet zijn favorietenrol alle eer aan en gaat met het goud lopen, voor Saimen en Otto. Proficiat Dylan !

Voor de wegrit is het lang wachten tot 17.00 uur. De regen blijft een spelbreker, waardoor we de wedstrijden in de andere reeksen niet echt goed volgen. Wat wel aan ons oren kwam, waren de vele valpartijen. Dat beloofde. Iedereen zat met de schrik op het lijf, terecht zou blijken in mijn geval.

Ik start de wegrit in het laatste derde van het peleton, maar kan mij in één ronde tijd naar voor werken. Die eerste ronde wordt er loeihard doorgetrokken, door ondermeer Jaspers Dylan. Hierdoor komt er op het smalle stuk van het parcours wat meer ruimte vrij, wat bewegingsmogelijkheden biedt.

In ronde twee heb ik voor de eerst keer prijs. Jonas Lammens gaat voor mij onderuit, ik kan hem niet meer ontwijken en ga eveneens tegen de vlakte, samen met Miel Pyfferoen. Miel kan direct weer aansluiten, ikzelf moet eerst nog mijn ketting opleggen maar kan de achtervolging inzetten met een 300 à 400-tal meter achterstand op het peleton. Jonas Lammens zal uiteindelijk 50 seconden moeten goedmaken, waar hij niet meer in zal slagen.

Op één ronde tijd krijg ik opnieuw aansluiting bij het peleton. Weer vooraan raken is echter een ander paar mouwen. Op de smalle stroken werd alles opgehouden van zodra je met drie naast elkaar fietst, waardoor hier geen opschuiven aan was. De breedste strook was die voor en na de aankomstzone. Hier werd dan weer gekoerst, waardoor het ook hier niet evident was om naar voor te komen. Uiteindelijk duurt het acht ronden vooraleer ik mijn plaats vooraan weer kon innemen.

De laatste ronde ga ik in rond de tiende positie en kan die behouden tot net voor de slotbocht. Bij het indraaien van die bocht verliest een renner van Balen BC die rechts van mij zat de controle over zijn fiets, gaat neer op het natte wegdek en sleurt mij mee in zijn val. Op dat moment zat het Vlaams Kampioenschap er op voor mij. Weg kans op een mooi klassement. Ik ga wel nog zwaar gehavend tevoet de eindmeet over op zowat één minuut na het peleton en beëindig zo nog mijn wedstrijd.

In de spurt is het millimeterwerk tussen de limburgers Joachim Vanreyten en Niels Vanderaerden. De overwinning wordt toegekend aan Joachim, voor Niels en Saimen.

Getuigenis van een renner:

De weergoden waren ons niet zo gunstig gezind.Koude,regen en wind waren gans de dag van de partij.

Om 14 u startte onze wegrit, met zeer veel wind konden we aan de 13 af te leggen rondes beginnen.Het meeste werk werd ditmaal gedaan door Nele en Naomi. Er waren enkele aanvalspogingen maar je geraakte gewoon niet weg. Ikzelf heb het 2x geprobeert,1x met Jessy en 1x met Nele maar helaas het draaide op niets uit en werden terug gegrepen door het peloton.Zodus heb ik me gewoon in het peloton gezet en gewoon afgewacht.De wedstrijd werd ontsiert door 2 valpartijen;eerste vond plaats ongeveer half wedstrijd en de tweede in de laatste ronde hierbij kwam Naomi en Jessy ten val!!!

Het draaide uit op een massasprint,die ik toch op een overtuigende manier won!!!Ik kan het amper geloven maar 1 van mijn dromen is uitgekomen: Vlaams Kampioen worden!

Getuigenis van een renner:

Evy Roelen: Op woensdag 16-07-08 hadden we met onze club BALEN BC een parcoursverkenning op het programma de meerderheid van de deelnemers was hierop dan ook aanwezig.Zoals altijd een leerrijke training en ook toffe collega's.Het parcour ligt me al vanaf de eerste ronde ,alertheid aanwezig want de straat langs de spoorweg is vrij smal zodus oogjes open. Na de training werden de renners nog in de watten gelegd met een naar horen zeggen lekkere pizza,hiervan heb ik jammer genoeg niet kunnen genieten,zodus huiswaards gekeerd en met mijn pa het parcour besproken.

Op zondag 20-07-08 vertrokken we kort na de middag naar Boortmeerbeek,de parking was voorzien aan het sportterrein maar mijn pa had een mooie parkeerplaats gevonden langs het parcour .Niels VDA was ook al aanwezig, met zijn pa en mijn pa hebben we losgereden op het parcour ,Kei leuk.Een douche genomen en daarna van het avondeten genoten nog een toffe babbel en daarna naar mijn bedje.

Maandagmorgen 21-07-08 eindelijk het is zo ver. s'Morgensvroeg stonden Eline en Jordy al aan ons deurtje te roepen met nog half slapende oogjes verscheen ik in de deuropening,waar ik al twee frisse lachende gezichtjes mocht waarnemen.Super om zo gewekt te worden.

Na men ontbijt en wasbeurt begaf ik me naar de inschrijvingstafel,waar ik al het nodige meekreeg voor de wedstrijd. Om 10u41 mocht ik starten met mijn tijdrit over 2km. Ik zat zoals gewoonlijk vol stress en was zeer blij toen ik eindelijk kon starten!!

Ik klokte af op 3'18"25 dit bleek dan ook de beste tijd te zijn ,maar het was natuurlijk bang afwachten totdat de laatste renster was aangekomen.Niemand deed beter,ja ja mijn eerste Vlaams Kampioene titel van de tijdrit was binnen.Zalig maar zoals altijd beide voetjes op de grond.

 
 

 

Birger Leys is Provinciaal Kampioen bij de Junioren in Boortmeerbeek

15-05-2006 14:53
 

Samenvatting wedstrijd :

Na een viertal van de 19 ronden ontsnapt een kopgroep van 14 renners met daarbij de latere winnaar Birger Leys.

De tweede in de uitslag, Kenny Terweduwe, moet met vijf anderen renners lang achtervolgen om de aansluiting te bewerkstelligen.

In de laatste 3 km stormt Birger Leys alleen op de zege af.

1. Birger Leys; 2. Kenny Terweduwe; 3. Vincent Bastaens

 
 

 

Doorzoek de website

© 2017 Alle voorbehouden door Koninklijke Wielerclub De Verenigde Sportvrienden vzw.